Ρίμινι 1, 124 62, Χαϊδάρι, Αθήνα
pedattikon@gmail.com
+30 2105832228

Μετεκπαιδευτικές εκδηλώσεις κλινικής

Εκδηλώσεις που γίνονται κάθε εβδομάδα

Δευτέρα
Παιδοπνευμονολογικά Μαθήματα, 14:00-15:00 (Aίθουσα υπ΄ αριθμ. 1 , κτήριο ΑΚΙΣΑ). Υπεύθυνος της εκδήλωσης είναι ο Αν. Καθηγητής κ. Κ. Πρίφτης

Τρίτη
Συνεχιζόμενη εκπαίδευση παιδιάτρων, 14:00-15:00 (Aίθουσα υπ΄ αριθμ. 1 , κτήριο ΑΚΙΣΑ). Εκπαιδευτές είναι στελέχη της Κλινικής, αλλά και ιατροί εκτός Κλινικής, εξειδικευμένοι σε ειδικά αντικείμενα της Παιδιατρικής. Υπεύθυνη της εκδήλωσης είναι η Καθηγήτρια κ. Β. Παπαευαγγέλου.

Τετάρτη
Μαθήματα ειδικευόμενων, 14:00-15:00 (αίθουσα διδασκαλίας υπ΄ αριθμ. 15). Ενημερώνουν τα στελέχη της Κλινικής. Περιλαμβάνουν μαθήματα ειδικού ενδιαφέροντος πχ κύκλος μαθημάτων νεογνολογίας, ενδοκρινολογίας κλπ αλλά και μαθήματα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Υπεύθυνη της εκδήλωσης είναι ο Επιμελήτρια  ΕΣΥ κ. Α. Γαλάνη

Παρασκευή
Παρουσίαση περιστατικού, 13:00-14:00 ((Aίθουσα υπ΄ αριθμ. 1 , κτήριο ΑΚΙΣΑ). Το περιστατικό παρουσιάζεται από ειδικευόμενο υπό την ευθύνη Επιμελητού της Κλινικής. Υπεύθυνος της εκδήλωσης είναι ο Παιδίατρος – Παιδορευματολόγος κ. Λ. Φώτης

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018-2019

Β) Εκδηλώσεις που γίνονται κάθε μήνα
Κάθε 2η Παρασκευή του μήνα 14:00-15.00 επιστημονική συνάντηση των στελεχών της Γ’ Παιδιατρικής και της Γ’ Μαιευτικής Κλινικής (αίθουσα σεμιναρίων 15, 2ος όροφος), στην οποία αναλύονται κλινικά προβλήματα που αφορούν την περιγεννητική περίοδο. Υπεύθυνη της εκδήλωσης είναι η κα Π. Μέξη-Μπουρνά.

Γ) Εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο
Ετήσιο μετεκπαιδευτικό σεμινάριο της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής «Ημέρες Παιδιατρικής Ενημέρωσης». Γίνεται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολεμικού Μουσείου κάθε Μάρτιο και διαρκεί 2 ημέρες. Οι εισηγήσεις απευθύνονται κυρίως στον ασκούντα παιδίατρο, νοσοκομειακό ή μη, και αφορούν όλα τα θέματα της Παιδιατρικής και των υποειδικοτήτων της. Εισηγητές του Σεμιναρίου είναι στελέχη της Κλινικής και προσκεκλημένοι ομιλητές από άλλες Πανεπιστημιακές Κλινικές της χώρας ή του εξωτερικού. Από της ενάρξεως της εκδήλωσης (2005), τα πρακτικά του Σεμιναρίου εκδίδονται και κυκλοφορούν κατά το χρόνο διεξαγωγής του Σεμιναρίου. Το Σεμινάριο για τη ακαδημαϊκή χρονιά 2018-2019 έχει προγραμματισθεί για 2 &3 Μαρτίου 2019.

Ετήσια διακλινική ημερίδα της Γ’ Παιδιατρικής και της Γ’ Μαιευτικής & Γυναικολογικής Κλινικής. Γίνεται στο Αμφιθέατρο του Αττικού Νοσοκομείου κάθε Δεκέμβριο. Οι εισηγήσεις αφορούν την εμβρυομητρική μονάδα και στοχεύουν στη διακίνηση γνώσεων μεταξύ των δύο ειδικοτήτων που την υπηρετούν. Εισηγητές είναι στελέχη της Γ’ Παιδιατρικής και της Γ’ Μαιευτικής & Γυναικολογικής Κλινικής αλλά και προσκεκλημένοι ομιλητές από άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας. Από της ενάρξεως της εκδήλωσης (2006), τα πρακτικά της Ημερίδας εκδίδονται και κυκλοφορούν κατά το χρόνο διεξαγωγής της.

Ετήσια παιδοπνευμονολογική ημερίδα. Γίνεται σε συνεδριακούς χώρους κάθε Μάρτιο. Οι εισηγήσεις απευθύνονται κυρίως σε νοσοκομειακούς παιδιάτρους και παιδοπνευμονολόγους και αφορούν εξειδικευμένα θέματα Παιδοπνευμονολογίας. Εισηγητές του Σεμιναρίου είναι στελέχη της Κλινικής και προσκεκλημένοι ομιλητές από άλλες Πανεπιστημιακές Κλινικές της χώρας και του εξωτερικού. Από το 2ο έτος της εκδήλωσης (2011) τα πρακτικά της ημερίδας εκδίδονται και κυκλοφορούν κατά το χρόνο διεξαγωγής της.

Ετήσιο σεμινάριο μητρικού θηλασμού. Γίνεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» και έχει διάρκεια 5 ημερών. Περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική άσκηση. Απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες υγείας. Οι ομιλητές, ιατροί, μαίες και νοσηλευτές, προέρχονται κυρίως από τη Γ΄ Παιδιατρική και Γ΄ Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και από άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας. Από της ενάρξεως της εκδήλωσης (2006), διατίθενται σημειώσεις ή CD με τις παρουσιάσεις των ομιλητών. Το Σεμινάριο για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019  έχει προγραμματισθεί  για το διάστημα 19/11/18-23/11/18.

X