Ρίμινι 1, 124 62, Χαϊδάρι, Αθήνα
pedattikon@gmail.com
+30 2105832228

Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ)

Στη  ΜΕΝ Νεογνών έχει γίνει  απονομή του τίτλου «Φιλικά προς τα βρέφη Νοσοκομεία» από το Ελληνικό κράτος και την UNICEF to 2011.

Στελέχη

Παιδίατροι – Νεογνολόγοι

Α. Δασκαλάκη, Παιδίατρος – Νεογνολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ

Β. Σίδερη, Παιδίατρος – Νεογνολόγος, Επιμελήτρια Α΄

Ε. Καψαμπέλη, Παιδίατρος – Νεογνολόγος, Επιμελήτρια Α΄

Δ. Μπριάνα, Αν. Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Νεογνολογίας

Ν. Ποδηματάς, Παιδίατρος – Νεογνολόγος Επικουρικός Επιμελητής

Π. Τριανταφυλλίδου, Παιδίατρος – Νεογνολόγος Επικουρική Επιμελήτρια

Επικουρικοί:

Κ. Αδαμόπουλος

Προϊσταμένη

Γ. Κύρκου

Επικοινωνία

Γραφείο ιατρών: 2105831298, 1287

Στάση νοσηλευτών: 2105831292

Fax: 2105832229

Χώρος: 2ος όροφος Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν»

Στη ΜΕΝΝ αντιμετωπίζονται όλα τα πάσχοντα νεογνά που γεννιούνται στο Νοσοκομείο μας, ανεξαρτήτως βαθμού προωρότητας ή βάρους γέννησης, εκτός εκείνων που χρήζουν ειδικής καρδιολογικής και χειρουργικής θεραπευτικής αντιμετώπισης. Νοσηλεύεται επίσης και μικρός αριθμός νεογνών που γεννιούνται σε άλλα Νοσοκομεία και μεταφέρονται στο Νοσοκομείο μας με τη Μονάδα Μεταφοράς Νεογνών του ΕΚΑΒ. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της ΜΕΝΝ του νοσοκομείου μας είναι η ελεύθερη πρόσβαση των γονέων των νοσηλευόμενων νεογνών στη μονάδα, όλο το 24ωρο και όχι μόνο σε προκαθορισμένες ώρες επισκεπτηρίου. Οι μητέρες ενθαρρύνονται και εκπαιδεύονται στη δερματική επαφή, αγκαλιά, cangaroo care και θηλασμό ακόμη και των πολύ χαμηλού βάρους νεογνών τους. Ανάμεσα στα αποτελέσματα αυτής της πρακτικής είναι: μητέρες πιο σίγουρες και με λιγότερο άγχος, νεογνά που αναπτύσσονται καλύτερα, παίρνουν πιο γρήγορα εξιτήριο και παρουσιάζουν καλύτερη νευροαναπτυξιακή εξέλιξη.

Στη ΜΕΝΝ εκτός των Παιδιάτρων – Νεογνολόγων υπηρετεί και 1 ειδικευόμενος ιατρός της Κλινικής και ασκείται καθημερινά και 1 φοιτητής Ιατρικής.

Σύντομα  θα αυξηθεί κατά οκτώ θέσεις ο αριθμός των κλινών.

X