Ρίμινι 1, 124 62, Χαϊδάρι, Αθήνα
pedattikon@gmail.com
+30 2105832228

Μονάδα Παιδιατρικών Λοιμώξεων

Στελέχη

Β. Παπαευαγγέλου, Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας

Β. Τσαγρής, Παιδίατρος – Λοιμωξιολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ

Επικοινωνία: 2105832044

Τηλέφωνο για ραντεβού: 1535 (κωδικός ιατρείου: 07056)

Χώρος Ιατρείου: Ισόγειο Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν», Β΄στάση

Η Μονάδα Παιδιατρικών Λοιμώξεων προσφέρει εξειδικευμένη φροντίδα σε βρέφη, παιδιά και εφήβους με κοινές αλλά και πολύπλοκες χρόνιες λοιμώξεις. Στόχος είναι η παροχή υποστήριξης στα παιδιά που χρήζουν εξειδικευμένο έλεγχο ή μακροχρόνια θεραπεία και παρακολούθηση. Τα παιδιά παραπέμπονται μετά από εξέταση στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, μετά από νοσηλεία στην κλινική ή μέσω των παιδιάτρων τους. Μιά φορά το μήνα και μετά από ειδική συνεννόηση παρέχεται εμβολιασμός έναντι της φυματίωσης (BCG) σε νεογνά υψηλού κινδύνου. Αποτελεί κέντρο αναφοράς για παιδιά με χρόνια ιογενή ηπατίτιδα.

Παράλληλα στα πλαίσια του ιατρείου ταξιδιωτικής παιδιατρικής παρέχεται συμβουλευτική σε παιδιά που πρόκειται να ταξιδέψουν για λόγους αναψυχής ή για να επισκεφτούν συγγενείς στις χώρες καταγωγής. Επίσης διενεργείται έλεγχος σε παιδιά που νοσούν μετά την επιστροφή τους από ταξίδι.

Ιδιαίτερο κλινικό και ερευνητικό ενδιαφέρον της μονάδας αποτελεί η παρακολούθηση νεογνών, βρεφών και παιδιών με πιθανή συγγενή λοίμωξη. Συνεργαζόμαστε στενά με τους Λοιμωξιολόγους ενηλίκων και το ειδικό ιατρείο παρακολούθησης εκγύων με πιθανή ή επιβεβαιωμένη λοίμωξη απο τοξόπλασμα ή κυτταρομεγαλοϊό που λειτουργεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ, υπό την ευθύνη της Επίκουρης καθηγήτριας Αναστασίας Αντωνιάδου, Παθολόγου-Λοιμωξιολόγου και της επιμελήτριας Α’ ΕΣΥ Παθολόγου-Λοιμωξιολόγου Δήμητρα Καββαθά.

Παράλληλα αποτελούμε κέντρο αναφοράς για νεογνά με πιθανή συγγενή λοίμωξη από όλη την Ελλάδα. Στα παιδιά αυτά και τους γονείς τους παρέχεται εξειδικευμένη συμβουλευτική φροντίδα, θεραπευτική παρέμβαση (όποτε απαιτείται) και μακροχρόνια παρακολούθηση για την πρόληψη των επιπλοκών της συγγενούς λοίμωξης.

Το ιατρείο λειτουργεί κάθε Δευτέρα.

X